Blogs Werk

Na 5,5 jaar Yvette voor Jou | Hulp bij eetstoornissen neem ik een andere afslag

26 mei 2021

Vanaf juli 2021 ontvang ik dan ook geen cliënten meer in mijn praktijk in Zwolle.

Wat?! Hoezo?! Vertel! Dat waren de reacties vanuit mijn omgeving toen ik vertelde over mijn besluit om te stoppen met mijn praktijk om te gaan werken bij Cuidate te Zwolle, een kleinschalig behandelcentrum, gespecialiseerd in o.a. de behandeling van eetstoornissen bij jongeren. 

Niet alleen voor mijn omgeving een onverwachtse keuze, maar ook voor mij. Want tot anderhalve maand geleden was er voor mij geen enkele reden om tot een andere invulling van mijn werkende leven te komen. Met een fijne en waardevolle werkplek bij afdeling eetstoornissen binnen PsyQ Groningen en een goedlopende eigen praktijk in Zwolle hoorde je mij niet klagen. Ik had juist zoiets van: ‘wat een heerlijkheid dat er rust zit in mijn werkzaamheden. Dat ik echt kan voelen dat het goed is zo.’ 

Maar zoals we allemaal weten. Het leven zit vol verrassingen. Dus ook de mijne. Want opeens is daar eind april jl. een bericht vanuit Cuidate dat zij op zoek zijn naar een ervaringsdeskundig therapeut en dat mijn naam binnen het behandelteam is gevallen. ‘Jemig, nee hè, heb ik weer, wat en hoe dan!’ Naast de verbazing en verwarring, was het vooral mijn enthousiasme wat ik me nog levendig voor de geest kan halen.

Niet alleen deze avond, maar ook de dagen daarna. En toen moest ik toch echt achter mijn oren gaan krabben. Want wanneer ik deze nieuwe uitdaging aan wil gaan, zal ik moeten stoppen bij PsyQ Groningen óf met mijn praktijk. En voor het maken van dit soort beslissingen is er voor mij maar één juiste richtingaanwijzer: 

Mijn hart, mijn gevoel, mijn intuïtie. 

En zo viel het besluit om te stoppen met mijn praktijk. Het is goed zo. Echt waar. Ik zal vooral met ongelooflijk veel trots en voldoening terugkijken op de totstandkoming van mijn praktijk en wat ik hierbinnen heb mogen betekenen voor mijn cliënten en hun omgeving. En dat zal ik blijven doen, ook binnen Cuidate. Alleen de vorm wordt anders. Dus waar het voor velen mogelijk als een grote beslissing zal overkomen, was dat het voor mij dus niet. Ik blijf doen wat ik het allerliefste doe. Anderen de tijd, ruimte, aandacht, vertrouwen en helpende hand reiken ik eerder zelf heb mogen ontvangen. De cirkel is en blijft rond. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply