Uitgelicht Werk

Welkom bij Yvette voor Jou | Hulp bij eetstoornissen

26 september 2020

“Aandacht is het mooiste dat je iemand kunt geven.” Dit is mijn levensmotto en deze draag ik daarom graag uit binnen Yvette voor Jou. Graag laat ik jou bij mij thuisvoelen, op je gemak, vertrouwd en veilig genoeg om jezelf te laten zien en te experimenteren met ander en/of nieuw gedrag. Voel je vrij en wees jezelf.

Welkom bij Yvette voor Jou

Werken op basis van ervaringsdeskundigheid op het gebied van eetstoornissen
Werken vanuit eigen ervaring, daarvoor staat Yvette voor Jou. Binnen alles wat ik doe, is mijn ervaringskennis dan ook het middel om anderen voor te lichten, te begeleiden, helpen ont-wikkelen, ondersteunen en adviseren. 

Daarnaast ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut. Binnen het werk wat ik doe, is dit een prachtige combinatie. Aandacht heb ik voor zowel het denken, het doen én het voelen. En vooral dit laatste is van groot belang binnen het werkveld waar ik mij op richt: eetstoornissen.

De eetstoornis anorexia als levenservaring
Mijn ervaringsdeskundigheid zit hem in de eetstoornis anorexia. Hier heb ik vijftien jaar mee rondgelopen. Hoe rot deze periode ook is geweest, ik heb hiermee nu wel iets heel waardevols in handen. Doorleefde ervaringen waarmee ik hoop velen te mogen en kunnen helpen. Want als geen ander weet ik wat erbij komt kijken wanneer je een eetstoornis hebt. En daarbij maakt het niet uit of je anorexia, boulima, binge eating disorder of orthorexia hebt. De uitingsvorm is anders, maar het mechanisme eronder vaak gelijk.

De kracht van ervaringsdeskundigheid in het contact met de ander
Binnen mijn proces richting herstel heb ik mogen ervaren hoe betekenisvol, krachtig, helend en steunend het is om te worden begeleid door professionals die hersteld zijn van hun eetstoornis. Je voelt je door hen écht begrepen en gezien, hebt vaker aan één woord genoeg en er is minder sprake van schaamte. Ik vind het dan ook ontzettend waardevol om deze betekenis nu voor anderen te mogen hebben. Hiermee komt een langgekoesterde wens uit.

Naast individuele en groepsbegeleiding, richt ik mij op jongeren in het kader van preventie en ondersteun en adviseer ik ouders, andere naastbetrokkenen en professionals als huisartsen, diëtisten, therapeuten en docenten. Mijn eigen ervaringen lopen hier als een rode draad doorheen.

Waarover je nog meer kunt lezen op deze website
Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen en wie ik ben? Lees dan zeker even verder op mijn website of neem contact met me op. Ook schrijf ik regelmatig een nieuwe blog. Hierbinnen deel ik over mijn ervaringen rondom diverse onderwerpen die linken aan het hebben van een eetstoornis.


Herstellen van een eetstoornis is mogelijk, echt waar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply