Werk

Referenties

5 mei 2020

“In september 2019 ben ik begonnen met het volgen van de therapie bij Yvette. Na meerdere therapieën volgde ik ondertussen een vierdaagse deeltijdtherapie voor mijn eetstoornis, maar ik merkte dat ik iets miste. Toen ik via de mail in contact kwam met Yvette, bemerkte ik al zonder haar een keer gezien te hebben, hoe betrokken ze is. Toen ik later besloot om bij haar in behandeling te gaan, werd dit alleen maar bevestigd. Ik voelde mij meteen veilig, iets wat ik bij andere behandelaren nooit op deze manier heb ervaren. Door haar ervaring in het begeleiden, maar ook door haar eigen verhaal, voelde het alsof ik mijn verhaal kon doen en mijzelf mocht zijn. In de tijd dat ik therapie bij Yvette heb gevolgd, heb ik een aantal grote stappen moeten/kunnen zetten. Iets wat ik nooit had gedurfd zonder de hulp van Yvette. Ik had altijd iets om op terug te vallen en wist dat ik geholpen zou worden in de obstakels die ik tegen zou komen. Door haar prettige manier van praten en het bieden van hulp, voelde ik mij enorm gesteund in mijn herstel. Nooit was iets te veel en ze was altijd erg betrokken. Door soms confronterende oefeningen en gesprekken heb ik veel over mijzelf mogen leren. Ik voelde mij altijd begrepen en nooit te veel. Niet alleen als therapeute, maar ook als mens ontzettend fijn om van te hebben mogen leren. Ik ben Yvette enorm dankbaar voor het teruggeven van een stukje van mijn leven.”
Iris: 23 jaar

“Yvette heeft mij gedurende een periode van 2 jaar tijd begeleid bij mijn gevecht tegen mijn eetstoornis BED. Yvette doet dat op een open, persoonlijke  en respectvolle manier en houdt je ook af en toe flink een spiegel voor. Maar mede dankzij Yvette heeft dit ertoe geleid dat ik genezen ben van mijn eetstoornis.  Ik ben haar hier dankbaar voor! Ik raad dan ook zeker aan om het traject bij Yvette aan te gaan.”
Cliënte: 37 jaar

“Begin februari ’21 begonnen bij Yvette. Ik voelde me direct op mijn gemak en begrepen. Er was niets wat niet besproken kon worden en ik was blij dat er iemand met me mee wilde kijken naar waar ik al zo’n tijd last van had. Goede handvaten gekregen en ik voelde me gesteund in mijn beslissing om na een aantal maanden verdere hulp te zoeken buiten dit traject wat ik met Yvette was aangegaan. Ik heb mijn vertrouwen in voeding en mijn lichaam meer terug gekregen en dat is heel erg waardevol.”
Cliënte: 22 jaar

“Al een aantal jaren was ik teveel bezig met mijn gewicht, sporten en eten. Ik heb al eens eerder hulp gehad, maar nergens voelde ik me begrepen, en niemand kon me verder helpen. Ik had de moed eigenlijk al een beetje opgegeven. Totdat ik de site van Yvette tegen kwam. Ik dacht, ik ga het gewoon nog 1 keer proberen. Ik kreeg al snel een reactie terug, en kon de week erop al terecht in de praktijk. Tijdens de kennismaking voelde het voor mij al heel veilig en vertrouwd. Ik kon goed vertellen waar ik mee zat, en had voor het eerst echt het gevoel dat iemand me begreep en me helpen kon. Na de kennismaking ben ik ook meteen met de therapie gestart. Ik kreeg verschillende opdrachten mee, maar alles werd in overleg gedaan, en alles kon ik op mijn eigen tempo doen. Wanneer iets nog te moeilijk was, werd dit uitgebreid besproken, en opnieuw geprobeerd. Zo werd er niks overhaast. Dit vond ik heel fijn. Yvette dacht altijd met me mee, en overal wist ze wel een oplossing voor. Ik heb de therapie als prettig en waardevol ervaren, en zal het zeker aanraden aan mensen die worstelen met een eetstoornis! Yvette, heel erg bedankt voor je inzet, begrip en hulp!”
Celine: 21 jaar

“Ik heb bewondering voor Yvette hoe ze haar bedrijf runt en hoe ze alles zo goed (digitaal, maar ook op het whiteboard!) registreert, zoveel onthoudt, zoveel kennis en ervaring heeft en hoe ze altijd al mijn opdrachten en reflecties heeft beoordeeld. Nooit was haar iets te veel of te lastig of te moeilijk. Vandaag was mijn laatste afspraak met Yvette en het voelt echt als een afsluiting van een bepaalde fase in mijn leven. Eetbuien… Ik hoop ze nooit meer tegen te komen of te ervaren! Heel erg bedankt voor je hulp, Yvette!”
Cliënte: 31 jaar

“Na verschillende therapieën, veel stappen vooruit, maar ook veel stappen terug in mijn eetstoornis besloot ik twee jaar geleden er nog één keer voor te gaan. Mijn leven leek best op orde, ik kon en deed alles, maar het ging niet zoals ik diep vanbinnen verlangde. Ik wilde meer genieten, me vrijer voelen. Niet meer een slaaf zijn van al mijn (eet-)regeltjes en mijn emoties uiten in eetbuien. Bovendien was ik ontzettend bang dat mijn kinderen iets zouden meekrijgen van mijn eetstoornis of, erger nog, dit zouden ‘overnemen’. In Yvette ontdekte ik een voor mij perfecte mix van deskundigheid, betrokkenheid, eigen ervaring en een persoonlijke touch. Scherpe analyses, confronterende oefeningen, interessante theorieën en eye-openers die niet bleven hangen in algemeenheden maar echt toegepast op mijn leven, mijn persoon, mijn situatie. Ik heb grote stappen vooruit gemaakt. Iedere stap gaf me meer kracht en positiviteit. Door de brede aanpak die niet enkel gericht was op het eten is mijn persoonlijkheid ook op meerdere vlakken gegroeid. Voor mij een bevestiging dat een eetstoornis eigenlijk niet gaat om eten… Na dik anderhalf jaar bijna wekelijks een sessie bij Yvette ben ik er nu klaar voor om het zelf te doen. Mezelf coachen, begeleiden, voeden en laten groeien met al het moois wat ik van en met haar heb geleerd.
Cliënte: 38 jaar

“Negen maanden geleden zette ik bij Yvette de eerste stappen richting herstel van mijn eetstoornis. Ik heb ons traject als heel fijn en waardevol ervaren. Zij leerde mij mijn eetstoornis in de ogen te kijken, waardoor ik eindelijk de stap durf te zetten naar de intensievere behandeling die ik nodig heb. Als therapeut vond ik Yvette warm, maar ook confronterend wanneer ik dat nodig had. Ze voelde mij heel goed aan en wist zo mijn muren af te breken. Ik ben dankbaar voor, en trots op de dingen die ik hier heb bereikt.”
Cliënte: 29 jaar

“In februari 2018 kwam ik bij Yvette in therapie. De site had ik al vaker bekeken, maar ik stond niet open voor nog meer therapie en het kennismaken met nieuwe therapeuten. Totdat ik Yvette bij de volleybal tegenkwam. Haar enthousiasme sprak mij écht heel erg aan. Toen wist ik het zeker, ik ga kennismaken bij Yvette en dan kan ik altijd nog kiezen. Dit is een hele goede keuze geweest. Vanaf het begin voelde ik het vertrouwen en ik kon snel beginnen met de therapie. Hiernaast was ik ook nog elders in therapie, maar ook dit ging heel goed samen met de hulp die ik bij Yvette kreeg. We hadden gezamenlijke evaluaties en er werd goed met elkaar afgestemd. Heel fijn dat Yvette open staat voor zulke samenwerkingen!
Tijdens de therapiesessies luisterde Yvette naar mij en ik voelde mij écht begrepen. Ze straalt rust uit en de ervaringsdeskundigheid zorgde er bij mij voor dat ik zo snel het vertrouwen had in de therapie. Yvette wéét waar ze over praat en door met haar in gesprek te gaan, kwam ik erachter dat het écht mogelijk is om stapje voor stapje de eetstoornis los te laten. Yvette hielp mij inzien dat ik het waard ben om te vechten en dat je zelfs uit de diepste dalen weer omhoog kan klimmen. Hierbij hielpen de oefeningen en opdrachten heel erg goed. Het hielp mij om niet alleen maar in mijn hoofd bezig te zijn, maar ook te voelen, wat speelt er nou écht? En welk gevoel zit hierachter? Dit was een zoektocht waar ik samen met Yvette naartoe heb gewerkt. Het geduld, de rust, het luisterend oor waren heel fijn. De therapie gaat nu ergens anders verder, maar de inzichten die ik bij Yvette heb geleerd, zal ik nooit vergeten en altijd in blijven zetten in moeilijke situaties.
Yvette, ik ben je dankbaar voor al je hulp, de leerzame inzichten en het vertrouwen dat je mij gaf. Twijfel je om in therapie te gaan voor je eetstoornis? Laat de angst niet de baas zijn en laat het op je afkomen… Bij Yvette ben je in goede handen en het gaat je écht verder helpen in het herstel.”
Cliënte: 18 jaar

“De behandeling positieve lichaamsbeleving kwam voor mij ‘uit de hemel vallen’, artikel in de Peperbus sprak mij aan. Mijn hulpvraag is goed opgepakt, deskundig en concreet. Eindelijk een plek waar ik met mijn moeite met mijn lichaamslengte terecht kon. Het resultaat is dat ik mijn lichaamslengte minder beladen ervaar en me meer bewust ben van andere lichaamskenmerken en persoonskenmerken, die ik als positief ervaar.”
Cliënte: 70  jaar

Vanaf het moment dat ik besloten had dat ik wilde werken aan mijn eetstoornis, kreeg ik te horen dat de wachttijden voor een behandeling, over het algemeen erg lang zijn. Voor mij betekende dit een wachtlijst van ruim een half jaar. En wat doe je dan? Eindelijk had ik de moed bij elkaar verzameld om hulp te zoeken, krijg ik dit te horen Ik ging verder op zoek en belandde op de site van Yvette. Het sprak mij erg aan dat Yvette, naast dat ze gespecialiseerd is, ook ervaringsdeskundige is. Verder had ik geen ervaring met enige vorm van therapie, dus ik had geen idee wat mij te wachten stond.
Ik besloot contact op te nemen met Yvette en al vrij snel kreeg ik antwoord terug. Ook met de mededeling dat ik direct bij haar terecht kon en dat vond ik super fijn, maar ook heel spannend. Al vrij snel hadden we een afspraak gepland en mocht ik nadenken over wat IK nodig had. Dus geen uitgestippelde route door een ander, maar ik had zelf invloed op de themas waarmee we aan de slag gingen. Hierdoor sloten de sessies altijd aan bij wat er op dat moment in mij speelde.
Tijdens de sessies voelde ik mij begrepen. Ik kon mijn verhaal kwijt, Yvette haakte hier op aan vanuit haar professionaliteit, maar ook vanuit haar eigen ervaring. We gingen aan de slag met themas en deden hier opdrachten bij. Dat was ook iets wat ik heel positief heb ervaren: naast praten deden we ook aan meditaties, oefeningen in de ruimte en tekenen. Zo kon ik even uit mijn hoofd en in mijn handen. Ik kreeg inzicht op mijn eetstoornis vanuit verschillende perspectieven. Interessant, maar ook erg confronterend.
Na ongeveer een half jaar kan ik terecht in een behandelcentra voor ambulante therapie. Hiermee sluit ik de tijd met Yvette af. Ik ben haar dankbaar voor alle sessies die we hebben gehad, inzichten die ik heb gekregen, motivatie die ik heb scherp gesteld en mails die ik altijd mocht sturen. Ondanks dat het confronterend was, kijk ik positief terug op deze keuze; ik weet niet hoe ik er aan toe zou zijn geweest zonder haar hulp. Ik kán en wíl het mij niet voorstellen. Nu is het voor mij tijd voor een nieuwe stap, maar de inzichten die ik heb gekregen via Yvette neem ik altijd met mij mee.
Cliënte: 18 jaar

“Emma wil leven, mijn dochter wil leven, ik wil dat ze blijft leven. Mijn hart zwaar na het zien van Emma’s verhaal. Vol verdriet over de vernietigende werking die een eetstoornis heeft. Ik wist dat ik goede hulp voor mijn kind moest vinden. Net zo betrokken en kundig als Emma heeft mogen ervaren. Hulp van iemand die dicht bij de ander durft te staan. Iemand die samen met mijn dochter de verstikkende kluwen die haar in de greep hebben, kan ontwaren. SAMEN. Als mijn dappere kind het alleen kon of als ik het met haar kon oplossen, was de realiteit niet zoals die nu is.
“Yvette voor Jou”  Na het lezen van haar site kreeg ik hoop dat ik de juiste  persoon had gevonden. Yvette zei dat mijn dochter welkom was bij haar. Met deze intentie “jij ben welkom, jij mag er zijn, jij bent”. We waren ook blij met de locaties van de therapie; professioneel, huiselijk, warm en altijd een vrolijk ontvangst in Zwolle. Samen met Yvette heeft mijn dochter weer mogen leren ervaren hoe voelen voelt. Hoe het denkpatroon gevoelens beïnvloed. Keuzes maken vanuit het begrip waarom de bekende weg niet de weg naar jezelf is. Ik heb gezien hoe mijn dochter uit het donker, stap voor stap de zon inliep. Eerst hand in hand, vervolgens als een jonge vrouw die gelooft in haarzelf en de weg die zij gaat in deze mooie wereld.
Dankjewel Yvette,voor het vinden en het terugleiden van mijn kind naar het leven. Ik ben je dankbaar en heb van jou mogen genieten en leren.”
Moeder van een cliënte

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply