Werk

Update coronavirus: ik ontvang weer cliënten in mijn praktijk

2 mei 2020
Update coronavirus - Yvette voor Jou - Hulp bij eetstoornissen

De afgelopen weken ontmoette ik mijn cliënten via beeldbellen. Dit was een goed alternatief al ben ik blij dat er weer de mogelijkheid is om hen weer in mijn praktijk te ontvangen. Vanuit de GGZ zijn er aangepaste richtlijnen opgesteld over wat wanneer wel en niet mag, rekening houdend met de maatregelen en richtlijnen vanuit het RIVM.

Dit betekent dat ik cliënten mag ontvangen, mits:
– er aandacht is voor handhygiëne (wassen, desinfectie).
– er geen handen worden geschud.
– de 1,5 meter afstand gewaarborgd is.
– mijn cliënten en ik niet hoesten, niezen, kortademig zijn of koorts hebben.
– de stoelen in de wachtruimte 1,5 meter uit elkaar staan.
– de wachtruimte en de praktijkruimte goed geventileerd worden.
– niemand corona heeft (gehad) met wie je in aanraking bent geweest.
– je niet bij de kwetsbare doelgroep behoort, denkend aan long- en hartproblematiek of andere aandoeningen waardoor je een verminderde weerstand hebt. Ook wanneer iemand uit je directe omgeving hiermee te maken heeft of in de zorg werkt, is een goede afweging nodig.

Om dit te waarborgen geef ik mijn cliënten het volgende mee:
– Probeer de tijd in de wachtkamer zoveel mogelijk te beperken
– Wanneer je het pand binnenkomt, hangt er direct aan de wand recht voor je een dispenser met desinfecterende gel. Maak je handen en polsen daarmee schoon.
– Neem in wachtruimte slechts plaats op de stoelen die gemarkeerd zijn met rode tape op de grond. Verplaats deze stoelen niet. Hiermee is rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.
– Loop de trap niet op en af terwijl er iemand anders op loopt.
– Ik doe de deur van mijn praktijkruimte open en dicht en zorg dat de stoelen daar ook op 1,5 meter afstand staan.
– Ik zal alleen met materiaal werken wat ik goed schoon kan houden.
– Ook in mijn ruimte heb ik desinfecterende gel staan.

Mijn cliënten leg ik de volgende vraag voor:
Ga voor jezelf na wat jij zelf wilt. Overleg het mogelijk met je partner en / of ouder(s). Kijk goed wat wel en niet prettig voelt. Wanneer je liever niet in mijn praktijk afspreekt, maken we gebruik van beeldbellen of maken we een wandeling op gepaste afstand. Voel je je toch niet fit en zou je mijn kant opkomen mail, app of bel me dan. Dan stappen we over op beeldbellen. Ook ik houd mijn gezondheid goed in de gaten en breng je op de hoogte wanneer ik niet naar mijn praktijkruimte kan komen.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply