Werk

Vraag: Het coronavirus, wat nu….? Antwoord: Mijn praktijk blijft open.

17 maart 2020

Veel activiteiten in Nederland liggen vanwege de aanwezigheid van het coronavirus (plots) stil. Wat had het fijn geweest als we dat ook met een eetstoornis konden doen. De realiteit is helaas weerbarstiger. Een eetstoornis laat zich niet zomaar stoppen. Deze loslaten is niet een kwestie van de knop omzetten. Dit vraag veel tijd, energie, uitdagingen aangaan, angsten opzoeken en leren omgaan met onzekerheden. Nu de wereld door het coronavirus om ons heen verandert, schreeuwt de eetstoornis wellicht nog wel harder. Want wat doe je als je opeens niet meer kan sporten om calorieën te verbranden, wat nu als jouw veilige producten uitverkocht zijn, wat nu als jouw werk stil komt te liggen terwijl dat de enige activiteit was waar je nog wat plezier aan beleeft en hoe ga je om met je braakdrang nu iedereen om je heen thuis is en je niet ongezien en ongehoord naar de wc kan? Dit zijn slechts een aantal van de extra uitdagingen die je dan aan hebt te gaan. Zorg goed voor jezelf en vraag op tijd om hulp. En dat kan ook bij mij in de praktijk. 

Tijdelijk geen face-to-face afspraken, maar afspraken via beeldbellen
Door de richtlijnen vanuit het RIVM rondom het coronavirus (COVID-19) worden alle face-to-face afspraken omgezet naar een afspraak middels beeldbellen. Dit is anders, zal zeker wennen zijn, maar mijn ervaringen met beeldbellen in contact met cliënten (bv. doordat zij in het buitenland wonen) is dat ook dit vaak waardevolle en leerzame ontmoetingen worden. Afspraken vinden pas weer face-to-face plaats zodra het RIVM daar de toestemming voor geeft.

Ben je nog niet bij mij in behandeling, maar zit je daar wel aan te denken? Je bent van harte welkom. Ik heb nog plek voor een enkele cliënt(e). En die eerste face-to-face ontmoeting? Die houd je dan nog van mij tegoed. Eerst zal er helaas nog een scherm tussen zitten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply