Werk

Themabijeenkomsten rondom eetstoornissen: 7 april, 20 mei en 2 juni 2020

10 maart 2020

Ben je op zoek naar herkenning en erkenning, heb je behoefte aan contact met anderen die hetzelfde doormaken of wil je graag als professional wat meer informatie over de verschillende eetstoornissen? Misschien is één van onderstaande bijeenkomsten dan iets voor jou.

BELANGRIJKE MEDEDELING: In verband met het coronavirus en de bijbehorende richtlijnen vanuit het RIVM is het mogelijk dat onderstaande bijeenkomsten niet door zullen gaan. Ik zal ze in dat geval naar het najaar verplaatsen. Heb je interesse en wil je er graag bij zijn, meld je dan wel gewoon aan. Ik houd je dan op de hoogte over de doorgang van de bijeenkomsten. 

Wat houden de bijeenkomsten in en voor wie en waarvoor zijn ze bedoeld?
Begin februari zijn er in mijn praktijk twee stagiaires van de opleiding psychomotorische therapie (PMT) gestart, Kirsten en Marit. Zij zijn momenteel samen met mij bezig met het organiseren van meerdere informatieavonden voor mensen met een eetstoornis, ouders en naastbetrokkenen (bv. broers, zussen en vrienden) en andere betrokkenen als docenten, sportinstructeurs en zorgprofessionals. Het doel van deze avonden is het in contact brengen van lotgenoten, het uitwisselen van ervaringen en informatie verstrekken. De avonden worden door ons drieen begeleid.

Bijeenkomst 1: Dinsdag 7 april – Voor iedereen die worstelt met een eetstoornis / eetprobleem (WORDT VERPLAATST)
De eerste avond vindt plaats op dinsdag 7 april en zal voor lotgenoten zijn. Het doel van deze avond is een stukje herkenning vinden in anderen en het uitwisselen van ervaringen met elkaar. Daarnaast willen we gaan kijken naar herstel, wat hierin belangrijk voor jou is en wat PMT hier mogelijk in kan betekenen.

Bijeenkomst 2: Woensdag 20 mei – Voor ouders en naastbetrokkenen
De tweede avond is speciaal voor ouders en naastbetrokkenen en vindt plaats op woensdag 20 mei. Het accent ligt deze avond vooral op het uitwisselen van ervaringen en er zal informatie worden gegeven over de verschillende eetstoornissen. Daarnaast komen de do’s en don’ts bij het in contact zijn met mensen met een eetstoornis aan bod en hopen wij antwoord te geven op vragen om zo de nodige ondersteuning te bieden.

Bijeenkomst 3: Dinsdag 2 juni – Voor overige belangstellenden
De derde en laatste avond vindt plaats op dinsdag 2 juni en is bedoeld voor zorgprofessionals en andere betrokkenen, zoals docenten en trainers en begeleiders van sportteams of topsporters. Hierin draait het om bekendheid geven over de verschillende eetstoornissen. Waar kan je een eetstoornis aan herkennen en hoe ga je hierover in gesprek? Daarnaast bieden wij de ruimte om situaties in te brengen en kunnen er natuurlijk vragen worden gesteld.

Praktische informatie:
De avonden zullen plaatsvinden op onderstaande tijden en adres:
Start: 19.30, inloop vanaf 19.15.
Einde: +/- 21.30.
Adres: Bloemendalstraat 7, 8011 PJ te Zwolle, 2e etage.
Kosten: Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden:
Ben je geïnteresseerd in één van bovenstaande avonden en wil je je graag aanmelden?
Dat kan door te klikken op een van de onderstaande links.

1. Aanmeldformulier bijeenkomst voor lotgenoten: Klik hier.

2. Aanmeldformulier bijeenkomst voor ouders en naastbetrokkenen: Klik hier.

3. Aanmeldformulier bijeenkomst voor overig belangstellenden: Klik hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply