Blogs Persoonlijk Werk

Mijn ‘tv’-debuut bij het Algemeen Dagblad

3 december 2019

Maandag 12 november 2019 waren mijn collega bestuurslid Mireille van Twuijver en ik vanuit WEET, patiëntenvereniging rond eetstoornissen bij de Ochtend Show to Go van het Algemeen Dagblad om vanuit het cliënten- en naastenperspectief te praten over de huidige zorg voor eetstoornissen en wat er anders en beter kan en moet. Item is te zien vanaf 2:20 min via deze link.

Aanleiding was het plan van aanpak wat deze week door projectgroep K-EET (landelijke ketenaanpak eetstoornissen) aan minister De Jonge (Volksgezondheid) is overhandigd. Hierbinnen is aandacht voor de hele keten: voorlichting en informatie, begeleiding, behandeling en nazorg. Dit projectplan is te vinden op de volgende website van de Tweede Kamer. 

Het werd een bijzondere ervaring voor mij. Ik heb het ‘gewoon’ mogen doen. Dankbaar voor het feit dat ik mijn eetstoornis heb weten te verslaan en met deze levenservaring nu op meerdere fronten van betekenis mag zijn voor een ieder die hier nu mee te maken heeft.

En nog iets leuks om met jullie te delen; geheel onverwachts werd ik vanmorgen ook nog geïnterviewd door Mattie & Marieke van Q-music. Dit ging vooral over mijn periode waarin ik worstelde met een eetstoornis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply