Persoonlijk Uitgelicht Werk

Blogpagina

29 november 2019
Blog - Blogpagina - Yvette voor Jou - Hulp bij eetstoornissen

Regelmatig wordt mij gevraagd waarom ik blog. En elke keer opnieuw zeg ik ‘ik kan niet anders, dit komt van binnenuit.’ Dit geldt ook voor het inzetten van mijn eigen ervaringen binnen de psychomotorische therapie en de gastlessen die ik geef. Maar natuurlijk zitten hierachter wel een aantal duidelijke drijfveren.

De redenen waarom ik blog

Ik noem hieronder mijn drie voornaamste drijfveren:

  1. Kennis en passie delen
    Mijn ervaring is dat het voor mensen die geen eetstoornis hebben (gehad) moeilijk te begrijpen is wat een eetstoornis is, waar deze voor staat en hoe deze ingrijpt in het dagelijks leven. Met mijn blogs hoop ik hiermee voor meer begrip te zorgen. Daarnaast voel ik me erg betrokken bij de wereld van de ‘eetstoornissen’ en vooral de personen en naastbetrokkenen die hiermee te maken hebben. En daar neem ik anderen graag in mee.
  2. Ik wil zorgen voor herkenning en erkenning
    Zelf heb ik het altijd erg prettig gevonden om ervaringsverhalen te lezen of met personen te praten die zelf een eetstoornis hebben (gehad). Het is fijn om aan één woord genoeg te hebben, je gezien en begrepen te voelen en op te merken dat je niet de enige bent met ‘eetgestoord’ gedrag.
  3. Een beetje meer kwetsbaarheid de wereld in
    Zelf heb ik jarenlang de schijn opgehouden en gestreefd naar meer, beter, anders, groter etc. Ik wilde voldoen aan verwachtingen van anderen, het perfecte plaatje vanuit de buitenwereld (zo moet en hoort het). Ik verloor hiermee alleen mijzelf. En bovendien… het is niet realistisch. Niemand is perfect, zit altijd lekker in zijn vel of heeft alles goed voor elkaar in het leven. Worstelingen, onzekerheden, pijn en verdriet horen er nu eenmaal bij. En wat mij betreft mag het daar wel eens wat meer over gaan. Want pas dan maak je echt contact en kan de ander en jezelf zich echt gezien en gehoord voelen. En is dat niet wat we alleen het liefste willen? Met mijn blogs hoop ik anderen uit te nodigen om ook te gaan delen over wat zich van binnen bij hen afspeelt.

Nieuwsgierig geworden naar mijn blogs? Op deze pagina kun je ze vinden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply