Persoonlijk Uitgelicht Werk

Over Yvette

28 november 2019

Nieuwsgierig naar de persoon achter Yvette voor Jou? Daar kan ik me alles bij voorstellen. Want wanneer je op zoek bent naar hulp – voor jezelf of voor iemand anders – is het belangrijk dat er sprake is van een klik. En een eerste graadmeter hiervoor is het woord op papier. En wellicht zelfs iemands profielfoto. Hieronder dan ook meer over mij.

Een kijkje in mijn leven

Thuis- en uitvalsbasis
Mijn naam is Yvette Spijkstra, 37 jaar en ik woon in Zwolle. Hier kwam ik in 2002 te wonen voor de studie psychomotorische therapie. Ik voel me hier ontzettend thuis. De sfeer is gemoedelijk, de inwoners vriendelijk en betrokken en door al het ondernemersbloed valt er veel te beleven. Ja, ik heb het goed hier.

Tegelijkertijd is het een mooie uitvalsbasis – redelijk centraal in het land – om mijn vrienden en familie te bezoeken. Zij wonen door heel het land en zijn voor mij erg belangrijk. Ik zoek hen graag op of ontvang ze bij mij thuis. En zeker ga ik ook graag weekendjes met ze op pad.

Sport, lichaam, gewicht en eten als rode draad door mijn leven
Naast mijn vriendschappen speelt ook sport een belangrijke rol in mijn leven. Het zorgt voor gezelligheid, ontspanning, blijdschap en het is heerlijk mijn lichaam aan het werk te zetten. Gelukkig nu op een gezonde wijze. Een echte uitlaatklep dus. Sport loopt dan ook als een rode draad door mijn leven. Dit geldt ook voor de worsteling met mijn gewicht, lichaam en eten. Vanwege een turnperiode op nationaal niveau op jonge leeftijd hield dit me – veelal gestuurd door mijn trainers – al heel vroeg bezig. Daarnaast was het een plek waar alles altijd beter kon en moest, waar falen op de loer lag en waar weinig ruimte was voor ik als kind. Uiteindelijk heeft dit er samen met andere omstandigheden voor gezorgd dat ik op mijn zeventiende de eetstoornis anorexia ontwikkelde. Een eetstoornis die uiteindelijk zestien jaar deel heeft uitgemaakt van mijn leven. Dat was absoluut geen leuke en makkelijke periode, maar desondanks ben ik gelukkig altijd in staat geweest om midden in het leven te blijven staan. En met Yvette voor Jou mag ik hier nu iets heel waardevols en kostbaars mee doen. Het inzetten van mijn (levens-) ervaringen om hiermee van betekenis te zijn voor anderen met een eetstoornis, hun naastbetrokken en professionals als huisartsen, diëtisten, therapeuten en docenten.

Wil je meer over mij, mijn achtergrond en / of mijn eetstoornis weten, lees dan mijn blogs of neem contact met me op. Ik vertel je er graag over.

Maar nu even over jou
Wie ben jij werkelijk? Wie of wat gaat er schuil achter jouw eetstoornis? Waarom doe jij wat jij doet? Waar worstel jij mee? Waar ben je zo bang voor? Wat frustreert jou? Wat maakt je verdrietig?
Heel graag zie ik jou met alles erop en eraan. Laat je dus maar zien en horen. Dan zul je gaan ervaren dat dit naast wellicht heel spannend, vooral heel bevrijdend is. Het brengt leven in jouw leven. Een leven zonder eetstoornis. Ja, echt waar, ook jij kan herstellen.

En lees je dit en ben je een ouder, partner, broer, zus, vriend, vriendin, docent of zorgprofessional? Ook jullie kunnen bij mij terecht. Voor informatie, advies, een voorlichting, een luisterend oor, als sparringspartner of als medebehandelaar van één van jouw cliënten / patiënten. Geef aan wat je nodig hebt, dan is er veel mogelijk. Samen staan we sterk(er).Relevante werkervaring
1. Yvette voor Jou – Hulp bij eetstoornissen: Periode 2016 – heden
2. GGZ Oost Brabant, afdeling Eetstoornissen: Periode februari – juli 2020
3. Centrum Eetstoornissen Ursula – Ervaringswerker: Periode 2017 – 2018
4. Hezenberg GGZ – Psychomotorische therapie: Periode 2016 – 2017 (inval)

Opleidingen
1. Hogeschool Windesheim Zwolle – Psychomotorische therapie: 2002 – 2006
(Bachelor, gemiddelde cijfer: 8.5)
2. Hanzehogeschool Groningen – Academie Lichamelijke Opvoeding: 2001 – 2002
(Propedeuse behaald)

Leergangen en cursussen
1. Brainblocks – Basiscursus: Periode september – december 2020
2. Het vertrekpunt – Mind Eye Power: Periode november – december 2018
3. RINO – Leergang eetstoornissen: Periode oktober 2017 – februari 2018
4. Hogeschool Windesheim – De ondernemende PMT’er: Periode april – juni 2017
5. Pulsar – Persoonlijk Leerjaar: Periode september 2013 – juni 2014
7. Kern Coaching – NLP Practitioner: Periode januari – juni 2013
8. Diverse opleidingsdagen en congressen rondom verslaving, trauma, hechting, eetstoornissen, SOLK, angstproblematiek

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply