Werk

Bijeenkomst te Zwolle: Als eten je leven beheerst (10 jan ’18)

28 december 2017

Beheerst eten jouw leven of dat van iemand om wie jij geeft? Wil jij meer kennis over eetproblematiek? Wil je meer informatie over passende hulpverlening? Of heb jij vragen over wat jij kunt doen om jouw naaste te ondersteunen? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod tijdens deze bijeenkomst over eetstoornissen welke ik samen met een systeemtherapeut zal verzorgen. Daarnaast is er voldoende ruimte om jullie vragen te stellen, jullie twijfels te bespreken en om ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie:
– Datum: woensdag 10 januari 2018
– Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur
– Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1A te Zwolle
– Kosten: Geen
– Aanmelden: dat kan via deze link

Inhoud bijeenkomst:
Deze bijeenkomst is er voor iedereen die meer wil weten over eetstoornissen. Wellicht worstel jij er zelf mee of iemand uit jouw omgeving. Wat ook goed mogelijk is, is dat je huisarts of docent bent en je meer wilt weten hoe je eetstoornissen herkent. Of je bent hulpverlener en je wilt niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook leren van iemands ervaringsverhaal.

Hoe dan ook, wanneer (niet) eten het leven van jou of een dierbare naaste beheerst, heeft dat in beide situaties veel impact op je dagelijkse leven.

Eten beheerst mijn leven:
Het denken aan eten is er dag en nacht, je sociale leven wordt er door beïnvloed, je zit niet lekker in je vel en de strijd je gewicht en lichaam is volop aanwezig. Je wilt misschien wel eten, maar je durft het gewoon niet meer. Eten roept teveel angst op. Of je wilt wel minder eten, maar je kan het niet. De eetbuien zijn niet tegen te houden en je compensatiegedrag ook niet. Je wilt misschien wel hulp, maar tegelijkertijd eigenlijk ook weer niet. En tegelijk begrijp je jezelf en wat je allemaal doet en denkt wellicht niet. Wat nu? Wat moet / kan ik doen?

Eten beheerst het leven van een dierbare naaste:
Wanneer iemand in jouw nabije omgeving (mogelijk) een eetstoornis heeft, doet dat vaak veel met je. De omgang met iemand met een eetstoornis is nu eenmaal niet eenvoudig. Gevoelens van onmacht, verdriet, angst, frustratie, vertwijfeling en / of bezorgdheid liggen aan de oppervlakte. Helemaal wanneer deze persoon dichtbij jou staat. Ruzies, elkaar aantrekken en afstoten, een gespannen sfeer en wantrouwen liggen op de loer. En voordat je het weet staat de eetstoornis tussen jullie in.

Binnen de bijeenkomst komt aan bod:
– Kenmerken van anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder;
– De oorzaken en gevolgen van eetstoornissen;
– Herkenning van eetstoornissen;
– Behandeling van eetstoornissen;
– Wat te doen bij ontkenning van de eetstoornis;
– Handvaten over hoe om te gaat met jouw naaste en zijn / haar eetstoornis;
– Inbreng van de deelnemers.

Twijfel je of je wilt komen of heb je nog vragen over de bijeenkomst, dan kun je hierover contact opnemen met Yvette via het mailadres: yvette@yvettevoorjou.nl of telefoonnummer 06 – 23 95 40 05.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eric 28 december 2017 at 20:13

    Gedeeld via https://www.facebook.com/eetstoornisvrij

  • Leave a Reply